
Langtidshævet hvedebrød har en lækker sprød skorpe og en saftig krumme.
Tid: 25 min
Hævetid: natten over eller 12 timer og 20 minutter
Dag 1: Fordej
5 gram gær
4 dl lunkne vand
3 dl hvedemel
Rør gær, vand og mel sammen i en skål. Dæk skålen med film og prik et par huller i filmen, så dejen kan ånde. Lad dejen hæve på køkkenbordet til næste dag
Dag 2:
4 dl koldt vand
1 spsk salt
300 gram groft speltmel
200 gram durumhvedemel
Ca. 300 gram hvedemel
Rør vand, salt og de tre slags mel sammen med dejen fra første dag. Gem noget af hvedemelet, så dejen ikke bliver for tør, dejen skal være blød og smidig. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den med film og sæt den i køleskabet til næste dag eller i 12 timer.
Dag 3
Ælt dejen igennem og form den til to runde brød. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
Snit brødene med en skarp kniv, pensl med vand og drys med hvedemel på toppen. Bages på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Afkøles på en rist