Langtidshævet hvedebrød

langtisdhævet hvedebrød
langtisdhævet hvedebrød

Langtidshævet hvedebrød har en lækker sprød skorpe og en saftig krumme.

Tid: 25 min

Hævetid: natten over  eller  12 timer og 20 minutter

Dag 1: Fordej

5 gram gær

4 dl lunkne vand

3 dl hvedemel

Rør gær, vand og mel sammen i en skål. Dæk skålen med film og prik et par huller i filmen, så dejen kan ånde. Lad dejen hæve på køkkenbordet til næste dag

Dag 2:

4 dl koldt vand

1 spsk salt

300 gram groft speltmel

200 gram durumhvedemel

Ca. 300 gram hvedemel

Rør vand, salt og de tre slags mel sammen med dejen fra første dag. Gem noget af hvedemelet, så dejen ikke bliver for tør, dejen skal være blød og smidig. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den med film og sæt den i køleskabet til næste dag eller i 12 timer.

Dag 3

Ælt dejen igennem og form den til to runde brød. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

Snit brødene med en skarp kniv, pensl med vand og drys med hvedemel på toppen. Bages på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Afkøles på en rist

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *