Meyers surdej

surdej - Foto:  Line Thit Klein
surdej – Foto: Line Thit Klein

Meyers surdej er fundet på fit living. Surdejens indhold af mælkesyrebakterier udvikler en lækker syrlig smag, og surdejen giver brødet en længere holdbarhed.

1½ dl vand
½ dl hvedemel
½ dl fuldkornshvedemel
½ dl rugmel

Opstarten er den samme, hvad enten du vil lave en hvede- eller rugsurdej.

 Mål vand og de tre slags mel op.

Kom de tre slags mel i en skål og rør vandet i. Rør godt, til der ikke er nogen klumper.

Kom surdejen i en lille plastbeholder med låg, men lad låget ligge løst oven på beholderen. Lad surdejen stå på køkkenbordet i 4 dage og pisk den hurtigt igennem en gang om dagen.

Efter de 4 dage bør surdejen boble lidt i overfladen og være blevet lidt sur, smag på den, og smager den ikke surt, skal den stå en dag eller to mere.

Related Posts

Knækbrød med sorte linser

4 plader knækbrød med sorte linser (det lyder af meget, men de er stærkt vanedannende og fÃ¥r hurtig ben at gÃ¥ pÃ¥) Ingredienser: 200 g tørrede sorte…

Boller med hampefrø og hampemel

Boller med hampefrø og hampemel

Disse boller med hampefrø og hampemel er lette at bage, supersunde, fyldt med gode fibre og næring, og de er mega lækre 6 dl lunken vand 25…

Æblebrud med mørk chokolade og hasselnødder

3 dl vand 30 g gær 60 ml solsikkeolie 1½ spsk. sukker ½ tsk. stødt kanel ½ tsk. stødt kardemomme 1½ tsk. fint salt 175 g stenformalet…

Stroganoff på 30 minutter

¾ kg kartofler 1-2 spsk smør 500 g oksekød i wokstrimler Olie til bruning 250 g rensede champignon i halve/kvarte Salt og peber 1 spsk paprika 1 spsk konc….

Tunsalat med rød peber LCHF

1 dÃ¥se tun i vand, god kvalitet 2 spsk mayonnaise 1 tsk. karry 1 spsk grofthakket cornichoner 1 tsk. citronsaft salt 1 rød peberfrugt Hæld vandet fra…

Wraps LCHF

8 stk. 6 æg 2 dl. piskefløde 2 spsk. HUSK 1 tsk. salt smør til stegning Tilbehør: agurk, salat og tomat slÃ¥ æggene ud i en skÃ¥l…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku