Mojo er en kanarisk sovs, der smager vidunderligt oven på kartofler. Du kan lave mojo af tomater, peberfrugter eller friske krydderurter for eksempel: koriander.
Jeg har brugt røde peberfrugter, men du kan også bruge grønne peberfrugter til mojo.
Mojo sovsen kan holde sig i en uge i køleskabet.
6 peberfrugter
2 chilier
3-4 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
90 gram mandler
1 1/2 spsk. balsamico eller vineddike
1 1/2 spsk. olivenolie
salt og peber
Rens peberfrugterne og halver dem. Læg peberfrugterne med skinsiden opad på en bageplade. Grill dem i ovnen i ca. 15 minutter, til skindet er blevet sort og begynder at boble.
Læg peberfrugterne i en frysepose, og lad dem køle af. Fjern skindet fra peberfrugterne. Blend peberfrugter, chili, hvidløg, spidskommen, mandler, balsamicoeddike og olivenolie.
Smag til med salt og peber. Lad sovsen køle af.