1 dl mælk
60 g smør
20 g gær
1 æg
1 tsk salt
5-6 dl mel (300-360 g)
Derudover:
70 g groftrevet cheddar
2 spsk hakket persille
1 fed hvidløg
115 g frisk mozzarella
Lidt salt og en smule friskkværnet peber
Æg til pensling
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær i.
Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen. Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30-45 minutter.
Bland ost, hvidløg, salt, peber og hakket persille. Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osten derpå. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. Lad ostebrødet hæve i formen i ca 45 minutter, hvorefter det pensles med æg og bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 18-20 minutter.
Spises helst ostebrødet nybagt og lunt, så osten stadig er smeltet