Ostebrød

Dej:

1 dl mælk

60 g smør

20 g gær

1 æg

1 tsk salt

5-6 dl mel (300-360 g)

Derudover:

70 g groftrevet cheddar

2 spsk hakket persille

1 fed hvidløg

115 g frisk mozzarella

Lidt salt og en smule friskkværnet peber

Æg til pensling

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær i.

Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen.  Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30-45 minutter.

Bland ost, hvidløg, salt, peber og hakket persille. Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osten derpå. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.

Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. Lad ostebrødet hæve i formen i ca 45 minutter, hvorefter det pensles med æg og bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 18-20 minutter.

Spises helst ostebrødet nybagt og lunt, så osten stadig er smeltet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *