semlor – svenske fastelavnsboller

semlor - svenske fastelavnsboller

semlor – svenske fastelavnsboller

I Sverige kaldes fastelavnsboller for semlor. Det er en stor bolle med fyld af marcipan og flødeskum.

semlor – svenske fastelavnsboller udhules og fyldes med indhold rørt med mælk og marcipan – det smager som mazarin, toppet med flødeskum og flormelis. Det  er det meget  simpelt og meget lækkert.

Det er smørret der gør fastelavnsbollerne ekstra gode. Det er bedst at bruge blødt smør i fede gærdeje, både når du ælter i hånden eller på en maskine. Smørret fordeler sig på en anden måde og giver en smidigere  fastelavnsbolledej og en mere saftig bolle. Smelter du smørret giver det en tung og fedtet dej.

Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…

Opskriften på semlor – svenske fastelavnsboller giver 18 stk. boller

3/4 – 1 spsk.  stødt kardemomme

3 dl. mælk

50 gram gær

1 1/2 dl. sukker

1/2 tsk. salt

150 gram blødt smør

1 æg

650 – 725 gram hvedemel

Varm kardemomme og mælken i en gryde til det er håndvarm – 37 grader

Smuldr gæren i en skål og rør den glat med mælk, sukker, salt, smør og æg

Kom hvedemelet i lidt efter lidt og ælt det til en smidig dej. Lade dejen til semlor – svenske fastelavnsboller hæve tildækket i skålen til dobbelt størrelse cirka 45 – 60 minutter.

Varm ovnen op til 200 grader. Kom dejen til dine semlor – svenske fastelavnsboller ud på et meldrysset bord og form dejen til runde boller. Pensel semlor – svenske fastelavnsboller med sammenpisket æg og bag dem cirka 10 – 12 minutter i midten af ovnen og lad bollerne køle af.

Skær toppen af dine semlor – svenske fastelavnsboller og udhul noget af bollen.

Fyld:

400 gram marcipan

lidt mælk

8 dl. piskefløde

Rør det udhulet fra bollen cremet sammen med revet marcipan og lidt mælk. Fyld bollerne med marcipanblandingen, og sprøjt flødeskum på og læg låget oven på flødeskummet. Drys med flormelis over dine semlor – svenske fastelavnsboller.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *