
Små othellokager er uimodståelige og smager fantastisk, også er de små othellokager nemme at lave. De tager ca. 45 minutter at lave + 3 timer i køleskabet og der bliver 6 stk. Har du ikke seks multiringe, så lav en stor othellokage, hvor du bruger omkredsen fra en springform til at holde på kagen. Kagen rækker til otte personer.
3 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
korn af 1 vaniljestang
lidt sukker til drys
Kom mælk, æggeblommer, sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i gryden.
Varm cremen over svag varme, til den tykner, og pisk i den hele tiden. Når cremen er tyknet, tages gryden af varmen.
Pisk i cremen, til den er kold. Drys cremen med lidt sukker.
2 ½ dl piskefløde
Pisk fløden til en tyk skum. Vend halvdelen af flødeskummet i den afkølede creme. Stil resten af flødeskummet i køleskabet
6 multiringe – 7 cm i diameter
2 lagkagebunde
1 dl hindbærmarmelade
150 g makroner
Udstik lagkagebundene med multiringene, så du har 12 stykker i alt. Læg først en lagkagebund, herpå et lag hindbærmarmelade og halvdelen af cremen. Knus så makronerne, og fordel dem over. Brug multiringene til at holde på formen.
Hvis du laver en stor lagkage, så brug omkredsen af en springform til at holde på kagen, når den lægges sammen. Fordel resten af cremen oven på makronerne. Læg en lagkagebund øverst, og stil kagerne på køl i min. 3 timer.
100 g flormelis
1 spsk kakaopulver
2 spsk kogende vand
Rør flormelis med kakaopulver og kogende vand til en glasur. Tag kagerne ud af køleskabet, og løsn dem forsigtigt op af formene. Dekorér kagerne med et fint lag glasur på toppen.
1 pakke overtræksmarcipan
Skær marcipanen ud i 6 bånd, der er så lige så brede, som kagerne er høje. Fordel marcipanen rundt om kagerne.
Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorér kagerne. Pynt eventuelt med små chokoladehjerter.